03145836260

راه های ارتباطی

اصفهان شهرکت صنعتی دولت آباد

آدرس شرکت

  • English

ورق آلومینیوم آجدار + انواع + ویژگی ها

دسته بندی

آخرین مقالات

ارتباط با ما

ورق آلومینیوم آجدار یکی از انواع ورق های فلزی پرکاربرد در صنایع امروزی می باشد. روی این ورق ها آج هایی وجود دارند که موجب ایجاد برجستگی هایی شده اند. به همین دلیل به آن ها آجدار می گویند. آلیاژی که برای تولید این ورق ها به کار می رود با آلیاژ مورد استفاده در سایر ورق های آلومینیومی متفاوت است.

البته ورق های آجدار از جهت بسیاری از ویژگی ها و خواص با ورق های صاف آلومینیومی یکی می باشند. اما شکل ظاهری آن ها فرق می کند. ورق های فلزی آجدار در ضخامت ها و ابعاد مختلفی تولید می شوند. در این مقاله می خواهیم به معرفی ورق آلومینیوم آجدار، ویژگی ها، کاربردها و نحوه تولید آن ها بپردازیم.

ورق آلومینیوم آجدار چیست؟

ورق آلومینیوم آجدار چیست؟

ورق آلومینیوم آجدار، ورقی فلزی است که به آن ورق ضد لغزش هم می گویند. بر روی این ورق ها آج هایی وجود دارند که حالتی برجسته دارند. هدف از ایجاد این آج ها، افزایش اصطکاک ورق است. ورق های فلزی که صاف هستند اصطکاک زیادی ندارند.

به همین دلیل نمی توانند در برخی از صنایع نمی توانند عملکرد خوبی از خود نشان دهند. در مقابل ورق های آجدار اصطکاک زیادی ایجاد کرده و کاملا ضد لغزش هستند. درنتیجه می توان گفت که ایمنی این ورق ها بسیار بیشتر از ورق های صاف است.

این فلز نقطه ذوب بسیار پایینی داشته و برای شکل دادن به آن حرارت و انرژی بسیار کمتری نیاز است. درنتیجه هزینه تولید آن بسیار ارزان تر از ورق های آهنی و فولادی می باشد. برای ساخت این ورق ها از استانداردهای بین‌المللی ASTM B 209M و BS 1470i و GBT6891-2006 بهره می برند.

ویژگی های ورق آلومینیوم آجدار کدامند؟

از دلایلی که موجب محبوبیت استفاده از ورق آلومینیوم آجدار در صنایع شده است، ویژگی ها و خواص منحصر بفرد آن می باشند. این ویژگی ها مزیت های زیادی برای این ورق های فلزی به وجود می آورند. در ادامه به معرفی ویژگی های ورق آجدار آلومینیوم می پردازیم.

  • این ورق ها به واسطه داشتن آج های خود اصطکاک زیادی دارند. در نتیجه حرکت روی آن ها آسان و ایمن است.
  • قابلیت ماشین کاری و پرداخت کاری بالایی دارند.
  • جوشکاری و لحیم کاری این ورق ها آسان بوده و به راحتی به هم متصل می شوند.
  • در برابر سایش، نور شدید آفتاب و اشعه فرابنفش مقاوم هستند.
  • جابجایی و حمل و نقل آن به واسطه وزن سبک آن ها راحت است.
  • مقاومت مکانیکی این ورق ها زیاد بوده و در برابر انواع ضربات، فشارها و وزن های سنگین دوام می آورند.
  • کاملا ضد زنگ و ضد خوردگی بوده و در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم هستند.
  • انعطاف پذیر بوده و شکل دادن به آن ها راحت است. به همین دلیل در انواع ابعاد و ضخامت ها تولید می شوند.
  • سطح آن ها به راحتی تمیز شده و دارای ظاهری زیبا هستند.

نحوه ساخت ورق آلومینیوم آجدار

نحوه ساخت ورق آلومینیوم آجدار

نحوه تولید ورق آلومینیوم آجدار شباهت زیادی به تولید ورق های ساده آلومینیومی دارد. برای تولید آن از فرایند نورد سرد و نورد گرم استفاده می کنند. شمش های آلومینیومی ابتدا در کوره مخصوص ذوب می شوند تا شکل دادن به آن ها آسان باشد. سپس این شمش ها از مرحله پوسته زدایی رد شده و استفاده از غلتک های مخصوص تغییر شکل پیدا می کنند. غلتک ها ضخامت شمش ها را کاهش داده و طول آن ها را افزایش می دهند. این کار تا حدی ادامه پیدا می کند که ضخامت شمش به اندازه مورد نظر برسد.

پس از اتمام آخرین مرحله نورد گرم، عملیات آجدار کردن بر روی یک طرف ورق ها انجام می شود. آجدار کردن با استفاده از غلتک هایی صورت می گیرد که دارای طرح مورد نظر هستند. در نهایت این ورق به صورت رول و یا ورق عرضه می شود.

برای تولید این فلز از چه آلیاژی استفاده می شود؟

برای تولید ورق آلومینیوم آجدار از آلیاژهای مختلفی استفاده می کنند. زیرا هر کدام از آلیاژهای آلومینیوم دارای ترکیبات خاصی بوده و ویژگی های متفاوتی را از خود بروز می دهند. به صورت کلی آلیاژهای آلومینیوم شامل دو نوع ریختگی و کارپذیر هستند. از آلیاژهای دسته کارپذیر برای تولید پروفیل ها و ورق های آلومینیومی بهره می برند.

سری های ۱۰۰۰ تا ۸۰۰۰ جزء دسته کارپذیر هستند. سری ۱۰۰۰ همان آلیاژ خالص آلومینیوم است. بنابراین می توان گفت که از سری های ۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ برای تولید انواع ورق آلومینیوم آجدار بهره می برند.

ضخامت و ابعاد این ورق ها

ورق آلومینیوم آجدار به دلیل شکل پذیری، چکش خواری و انعطاف پذیری بالایی که دارد، در انواع ضخامت ها و ابعاد تولید می شود. این ورق ها را از ضخامت ۵/۱ میلی متر تا ۱۰ میلی متر می سازند. همچنین ابعاد آن ها نیز متفاوت است. اما ابعاد استاندارد این ورق ها به صورت طول ۲ متر و عرض ۱ متر می باشد.

هر کدام از ابعاد و ضخامت های این ورق ها، برای استفاده در صنعت خاصی کاربرد دارد. مثلا ممکن است برای صنعت ساختمان سازی ضخامت ۸ میلی متر و برای صنعت دکوراسیون ضخامت ۳ میلیمتر مناسب باشد.

کاربردهای متنوع ورق آلومینیوم آجدار

کاربردهای متنوع ورق آلومینیوم آجدار

ورق آلومینیوم آجدار به واسطه ویژگی های بسیار خوبی که دارد در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد و مفید عمل می کند. برخی از کاربردهای این ورق به صورت زیر می باشند.

  • تولید انواع صنایع فلزی
  • ساخت قطعات لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیکی
  • ساختمان سازی، پل سازی، طراحی نمای داخلی و خارجی
  • راه سازی
  • طراحی پله ها و راهروهای فلزی
  • تولید وسایل نقلیه و یدک کش ها (مانند کامیون ها، تریلی ها و …)
  • طراحی سقف ساختمان ها، چهارچوب آسانسور و سقف آن
  • استفاده در ایستگاه های اتوبوس، قطار، مترو و … .
  • ساخت پل های هوایی
  • طراحی درب ورودی و یا پارکینگ انواع ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی
  • کف اتاق کامیون ها، وانت بارها
  • ساخت خطوط تولید مواد غذایی و شیمیایی

قیمت ورق آلومینیوم آجدار چقدر است؟

قیمت ورق آلومینیوم آجدار به عوامل مختلفی بستگی دارد. ضخامت، ابعاد، نوع آلیاژ، وزن ورق و… جزء این عوامل هستند. ورق های آجدار نسبت به انواع ساده قیمت بیشتری دارند. زیرا فرایند تولید آن ها مرحله اضافه تری را باید طی کند. اما به صورت کلی ورق های آلومینیومی نسبت به ورق های فولادی قیمت مناسب تری داشته و خرید آن ها به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره شرکت

این واحد صنعتی در سال 1381 تاسیس و تولید انواع آلیاژ های آلومینیوم را آغاز کرد . هدف اصلی از ایجاد این واحد ذیل به خودکفایی داخل علی الخصوص صنعت خودرو از لحاظ تامین آلیاژ های آلومینیوم و کمک به امر تولید و اشتغال زایی و نیز افزایش صادرات غیر نفتی در کشور بوده است.

ارتباط با ما

تمامی حقوق این وب سایت برای شرکت آلیاژساز اسپادانا محفوظ می باشد

طراحی و پیاده سازی شده توسط کلینیک سئو