03145836260

راه های ارتباطی

اصفهان شهرکت صنعتی دولت آباد

آدرس شرکت

  • English

ورق آلومینیومی چیست ؟ و چه ویژگی‌هایی دارد؟

دسته بندی

آخرین مقالات

ارتباط با ما

در این مقاله قرار است به این سوال که ورق آلومینیومی چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد؟ پاسخ خواهیم داد. در پاسخ به قسمت اول سوال یعنی ورق آلومینیومی چیست؟ لازم به ذکر است که ورق آلومینیومی، ورق‌هایی با ضخامت‌های مختلف هستند که از نورد شمش آلومینیوم تولید می‌شوند. این ورق‌ها از کیفیت و استحکام بالایی برخوردار بوده و در عین حال وزن پایینی دارند.
از جمله‌ی مهمترین ویژگی‌های ورق آلومینیومی می‌توان به انعطاف پذیری بالا و کیفیت سطحی خوب آن‌ها اشاره نمود. لازم به ذکر است که این ورق‌ها از مقاومت به خوردگی بالایی برخوردار هستند. همچنین انعطاف پذیری عالی و سادگی نصب و نگهداری ورق‌های آلومینیومی نیز از جمله‌ی دیگر ویژگی‌های این ورق‌ها به شمار می‌آید.
نسبت استحکام به وزن زیاد یکی دیگر از مزایای ورق آلومینیومی است که سبب شده این ورق‌ها در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. همچنین چکش خواری بالا نیز یکی دیگر از مزایای مثبت ورق‌های آلومینیومی به شمار می‌آید. ورق‌های آلومینیومی در برابر آتش مقاوم بوده و نمی‌سوزند. قابلیت بازیافت شدن نیز یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه ورق‌های آلومینیومی به حساب می‌آید. در ادامه‌ی این مقاله اطلاعات کامل‌تری در خصوص ورق‌های آلومینیومی ارائه خواهیم کرد.

ورق آلومینیومی چیست

مهمترین کاربردهای ورق آلومینیومی چیست؟

وزن سبک، استحکام بالا، انعطاف پذیری و شکل پذیری عالی ورق‌های آلومینیومی سبب شده تا این ورق‌ها در حوزه‌های مختلفی کاربرد داشته باشند. از جمله‌ی مهمترین کاربردهای ورق آلومینیومی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
صنایع حمل و نقل: از ورق‌های آلومینیومی در ساخت اتومبیل، پوسته جت، هواپیما و … استفاده فراوانی می‌شود.
مخازن سوخت: ورق‌های آلومینیومی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تولید مخازن سوخت در صنایع هوافضا به شمار می‌آید. به علاوه ورق آلومینیومی برای تولید مخازن نگهدارنده سوخت در دمای پایین نیز به کار گرفته می‌شود.
صنایع داروسازی: یکی از مهمترین مزایای ورق‌های آلومینیومی، عدم واکنش پذیری شیمیایی این ورق‌ها است که سبب شده از آن‌ها در صنایع داروسازی و برای تولید قوطی دارو استفاده شود.
حوزه ساخت و ساز: استفاده از ورق آلومینیومی در انواع مختلف آلاچیق‌ها، درب‌های دوجداره و تک جداره، نمای ساختمانی، ناودان، قفل و … رواج زیادی دارد.

انواع ورق‌های آلومینیومی از نظر شکل ظاهری

به صورت کلی، بر اساس پارامترهای مختلفی می‌توان ورق آلومینیومی را تقسیم بندی کرد. یکی از مهمترین تقسیم بندی‌ها برای ورق‌های آلومینیومی، تقسیم بندی بر اساس شکل ظاهری ورق است. مهمترین انواع ورق‌های آلومینیومی از نظر شکل ظاهری عبارتند از:

ورق آلومینیومی پانچ شده: ورق‌های آلومینیومی پانچ شده که از آن‌ها با نام ورق مشبک و ورق سوراخ دار هم یاد می‌شود، دسته‌ای از ورق‌های آلومینیومی هستند که دارای سوراخ‌هایی با اندازه و سایز متنوع بوده و عموما جنبه‌ی زیبایی دارند. این ورق‌ها در حوزه ساخت و ساز از کاربرد زیادی برخوردار هستند.

ورق آلومینیومی آجدار: این دسته از ورق‌های آلومینیومی، در یک طرف دارای سطوح برجسته با الگویی تکراری هستند و طرف دیگر آن‌ها صاف و فاقد برآمدگی می‌باشد. عموما الگوی تکراری برجسته‌ی این ورق‌ها دارای ارتفاعی در حدود ۱٫۵ میلی متر می‌باشد. این ورق‌ها در صفحات پارک خودرو و پله‌های پل عابر پیاده کاربرد فراوانی دارند. مقاومت بالا در برابر ضربه و میزان تحمل بار زیاد از جمله‌ی مهمترین مزیت‌های ورق آلومینیومی آجدار به شمار می‌آید.

ورق آلومینیومی آنودایز شده: فرایند آنودایزینگ یک فرایند الکتروشیمیایی است که باعث افزایش ضخامت لایه اکسیدی سطح فلز شده و در نتیجه مقاومت به خوردگی و سایش سطح ورق را افزایش می‌دهد. ورق‌های آلومینیومی آنودایز شده در قسمت‌های مختلفی از خودرو، تلفن همراه، ابزار آلات، تجهیزات ورزشی، وسایل آشپزی و … به کار گرفته می‌شوند.

ورق آلومینیوم کامپوزیتی: این دسته از ورق‌های آلومینیومی در واقع نوعی ورق با هسته‌ی کامپوزیتی و روکش آلومینیومی هستند. ورق‌های آلومینیومی کامپوزیتی که به اختصار از آن‌ها با نام ACS هم یاد می‌شود دارای وزن بسیار پایین و استحکام و مقاومت به خوردگی بالایی می‌باشند.

انواع ورق آلومینیومی از نظر جنس

ورق آلومینیومی را از نظر جنس می‌توان به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:
ورق آلومینیومی سری ۶۰۰۰: عناصر اصلی این دسته از ورق‌های آلومینیومی، آلومینیوم، منیزیم و سیلیسیم هستند. در نتیجه ورق‌های سری ۶۰۰۰ از مقاومت به خوردگی و اکسیداسیون بالایی برخوردار می‌باشند. از این ورق‌ها در ساخت قطعات دوربین، هواپیما، کوپلر، قطعات کشتی، لوازم جانبی تلفن همراه، سوپاپ‌ها، اتصالات کم فشار هواپیما و … استفاده زیادی می‌شود. ورق‌های آلومینیومی سری ۶۰۰۰ دارای انواع مختلفی هستند که مهمترین آن‌ها ورق آلومینیومی سری ۶۰۰۰، ۶۰۶۳ و ۶۰۶۰ می‌باشند.
ورق آلومینیومی سری ۵۰۰۰: عناصر اصلی ورق‌های سری ۵۰۰۰، سیلیسیوم، آهن و منیزیم هستند. این دسته از ورق‌های آلومینیومی نسبت به ورق‌های ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰ دارای وزن کمتری هستند. این ورق‌ها قابلیت ریخته‌گری و نورد دارند و از آن‌ها در موارد مختلف از جمله مخازن سوخت هواپیما استفاده فراوانی می‌شود.
ورق آلومینیومی سری ۱۰۰۰: از ورق‌های آلومینیومی سری ۱۰۰۰ با نام ورق آلومینیومی خالص هم یاد می‌شود. تقریبا ۹۹ درصد وزن این ورق‌ها را آلومینیوم تشکیل می‌دهد. وزن پایین و استحکام بالا از جمله‌ی مهمترین مزایای این ورق‌ها به شمار می‌آید.

تفاوت صفحات آلومینیومی و ورق آلومینیومی چیست؟

به صورت کلی، از نظر خواص و شرایط تولید، ورق آلومینیومی و صفحات آلومینیومی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت این دو دسته از محصولات آلومینیومی در ضخامت آن‌ها است. ورق‌های آلومینیومی دارای ضخامتی کمتر از ۶ میلی متر هستند اما صفحه آلومینیومی دارای ضخامتی بالاتر از ۶ میلی متر می‌باشد.

اطلاعاتی درباره روش تولید ورق‌های آلومینیومی

درباره شیوه تولید ورق آلومینیومی لازم به ذکر است که این ورق‌ها از شمش آلومینیوم گرم شده تولید می‌شوند. در اولین مرحله از فرایند تولید ورق آلومینیومی، ابتدا شمش را در دمایی در حدود ۴۰۰ درجه سانتی گراد گرم می‌کنند. پس از آن‌ شمش‌های گرم شده در دستگاه نورد قرار گرفته و با فشار زیاد، ضخامت آن کم می‌شود و به صورت رول شده از دستگاه نورد خارج می‌گردد.

در مرحله‌ی بعدی، نورد سرد انجام می‌شود و ورق آلومینیومی با ضخامت مختلف تولید می‌گردد. در آخرین مرحله و برای افزایش کیفیت سطحی و خصوصیات ورق، آن را تحت عملیات آنیلینگ قرار می‌دهند. پس از آن خصوصیات فیزیکی و ظاهری ورق مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، ورق آلومینیومی آماده‌ی عرضه به بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره شرکت

این واحد صنعتی در سال 1381 تاسیس و تولید انواع آلیاژ های آلومینیوم را آغاز کرد . هدف اصلی از ایجاد این واحد ذیل به خودکفایی داخل علی الخصوص صنعت خودرو از لحاظ تامین آلیاژ های آلومینیوم و کمک به امر تولید و اشتغال زایی و نیز افزایش صادرات غیر نفتی در کشور بوده است.

ارتباط با ما

تمامی حقوق این وب سایت برای شرکت آلیاژساز اسپادانا محفوظ می باشد

طراحی و پیاده سازی شده توسط کلینیک سئو