03145836260

راه های ارتباطی

اصفهان شهرکت صنعتی دولت آباد

آدرس شرکت

  • English

ریخته گری آلومینیوم

دسته بندی

آخرین مقالات

ارتباط با ما

ریخته گری آلومینیوم » شاید در ذهن بسیاری از افراد این سوال ایجاد شود که اصلا ریخته گری چیست و چه الزامی برای انجام این فرایند می باشد. در واقع باید اینگونه بیان نمود که عمل ریخته گری فرآیندی همزمان و دو منظوره می باشد. در این فرایند کاربر به طور همزمان فرآیند ذوب و انجماد را بر روی فلز اجرایی می نماید. برای دستیابی به کیفیت مطلوب در فلز نیاز است تا کاربر برای ایجاد شرایط انجماد زمان بندی دقیقی را در نظر داشته باشد.

در این بین عنصر آلومینیوم یکی از فراوان ترین عناصری می باشد که در کره زمین وجود دارد. استفاده از عنصر آلومینیوم به صورت خالص به دلیل ویژگی های ساختاری خاص آن در صنایع امکان پذیر نمی باشد. در نتیجه پیش از بهره برداری از این فلز در صنایع گوناگون نیاز است تا ابتدا بر روی این فلز فرآیندهای تکمیلی صورت پذیرد. ریخته گری آلومینیوم یکی از فرآیندهایی می باشد که پیش از استفاده از این فلز بر روی آن اجرایی می گردد.

معرفی کلی ریخته گری آلومینیوم

آلومینیوم یکی از فراوان ترین فلزاتی می باشد که در کره زمین وجود دارد. همین فراوانی در میزان این فلز سبب شده تا استفاده از آن در صنایع گوناگون برای کاربران مقرون به صرفه باشد. البته توجه داشته باشید که فلز آلومینیوم به صورت خالص دارای خواصی فیزیکی و شیمیایی متفاوتی با فلز آلومینیوم در حالت ناخالص می باشد.

برای مثال آلومینیوم خالص دارای ساختاری نرم می باشد. این نوع از فلز آلومینیوم از استحکام آلومینیوم در حالت خشک برخوردار نمی باشد. برای تغییر در ساختار این فلز در کارخانه های ریخته گری به آلومینیوم خالص مواد دیگری مانند مس و منیزیم افزوده می شود.

افزودن این مواد باعث تغییر در ساختار فیزیکی آلومینیوم می شود. در نهایت باعث تغییر در ساختار کلی فلز می شود. البته این تغییرات به طور قطع در جهت ارتقاء کیفیت، استحکام و مقاومت فلز می باشد. در نهایت در کارخانه ها برای تکمیل فرآیندهای ساختاری فلز آلومینیوم را تحت حرارت های بالایی قرار می دهند.

این حرارت انتقالی به فلز تکمیل کننده ی نهایی فرآیند تولید فلز آلومینیوم در کارخانه های ریخته گری می باشد. البته توجه به این نکته نیز الزامی می باشد که اصولا فلز آلومینیوم از نقطه ذوب بالایی برخوردار نمی باشد. فرآیند ریخته گری برای فلز آلومینیوم بیشتر به روش پوسته ای صورت می پذیرد. این روش از سریع ترین و در عین حال دقیق ترین روش های ریخته گری برای فلزات در نظر گرفته می شود.

معرفی روش ریخته گری برای این فلز کاربردی

فرآیند ریخته گری دارای قدمتی بسیار طولانی می باشد. انسان زمانی که با ساختار فلز آشنایی پیدا نمود از این موضوع اطلاع یافت که برای تغییر در شکل فلزات نیاز به استفاده از حرارت های بسیار بالایی دارد. انسان ها با استفاده از آتش فلزات را نرم و رام می نمودند و در نهایت آن را به اشکال مورد نظر خود با استفاده از قالب ها تبدیل می نمودند.

برای تغییر در ساختار فلزات و به ویژه فلز آلومینیوم کاربران به استفاده از کوره های مخصوص ریخته گری نیاز دارند. اولین نمونه های کوره ریخته گری دارای ساختاری ابتدایی و از جنس رس بوده اند. به تدریج انسان آموخت تا از مواد دیگری در تولید کوره های خود استفاده نماید.

در نهایت در کارگاه های ریخته گری آلومینیوم به فلز آلومینیوم حرارت بالایی القا می شود. سپس با قرار دادن فلز مذاب در قالب ها و سرد نمودن آن شکل نهایی فلز را ایجاد می نمایند.

شرکت آلیاژ ساز اسپادانا تولید کننده انواع شمش آلومینیوم آلیاژی در ایران ، تولید کننده نیم کره آلومینیومی و تولید کننده بریکت اکسیژن زدا ، این واحد صنعتی در سال ۱۳۸۱ تاسیس و تولید انواع آلیاژهای آلومینیوم را آغاز کرد .این شرکت با بهره مندی از نیروی انسانی مبتکر و خلاق و با استفاده از جدیدترین و مدرن ترین ماشین آلات و تکنولوژی روز دنیا در زمینه تولید شمش آلیاژ های آلومینیوم با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰۰ تن شمش آلیاژی آلومینیوم  می باشد

بررسی انواع روش های ریخته گری آلومینیوم

ریخته گری آلومینیوم یکی از روش های کاربردی می باشد که به واسطه ی اجرای آن ساختار فلز را دستخوش تغییرات مثبتی قرار می دهند. در واقع فرآیند ریخته گری در این فلز به کاربران این امکان را می دهد تا فلز آلومینیوم را در اندازه ها و ساختارهای متفاوتی تغییر دهد.

در نهایت کاربران به راحتی می توانند از اشکال مختلف این فلز در صنایع گوناگون استفاده نمایند. برای اجرای ریخته گری در فلزات کاربردی مانند آلومینیوم ما شاهد وجود روش های متفاوتی برای این فرآیند می باشیم. ریخته گری آلومینیوم در ماسه، ریخته گری ثقلی، تحت فشار، ریخته گری سرامیکی، قالب گچی و ریخته گری دقیق تنها بخش کوچکی از انواع روش های ریخته گری برای این فلز کاربردی می باشد. هر یک از این روش ها دارای فرایندهای اجرایی و در نهایت نتایج متفاوتی نسبت به یکدیگر می باشند.

یکی از روش های ریخته گری برای این فلز استفاده از قالب های موقت می باشد. در واقع کاربران برای انجام فرآیند قالب گیری برای فلز آلومینیوم می توانند از قالی های موقتی مانند قالب های ماسه ای، سرامیکی و گچی استفاده نمایند. اما در نهایت پر کاربرد ترین روش قالب گیری برای فلز آلومینیوم روش قالب گیری پوسته ای می باشد.

در این روش سطح داخلی قالب های ریخته گری با لایه های نازکی از ماسه پوشش داده می شود. استفاده از این قالب ها تنها یکبار امکان پذیر می باشد و در نهایت بعد از استفاده قالب دیگر قابل کاربرد نمی باشد. با استفاده از قالب های پوسته ای و یا ماسه ای فرایند قالب گیری و در نهایت ریخته گری آلومینیوم با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد.

مزایای اجرای فرآیند برای این فلز

ریخته گری آلومینیوم برای کاربران مزایای فراوانی را ایجاد می نماید. در واقع انجام فرآیند ریخته گری می تواند به میزان قابل توجهی از هزینه های موجود در زمان استفاده از فلز توسط صنایع دیگر بکاهد. همچنین میزان هدر رفت فلز نیز به دلیل استفاده از قطعات ابعادی مناسب در صنایع کاهش می یابد.

در نهایت به دلیل ساختار صاف و مسطح قالب ها فرآیند ریخته گری با سرعت مناسب و به صورت کاملا دقیق انجام می گردد. استفاده از روش ریخته گری در زمان هایی که میزان بالایی از فلز آلومینیوم را در اختیار داریم بسیار مناسب و کاربردی می باشد. با استفاده از روش ریخته گری تولید کنندگان می توانند به طور همزمان اقدام به تولید فلز با آلیاژهای متفاوت نیز نمایند.

در نهایت در این روش فلز آلومینیوم با کیفیت بالاتر را می توان تولید نمود. همچنین کاربران می توانند به صورت مداوم از موادی که در قالب ها استفاده نموده اند مانند ماسه در فرآیند ریخته گری استفاده نمایند.

اعمال فرایند ریخته گری در فلز آلومینیوم می تواند سبب تغییر در ساختارهای کلی این فلز گردد. در نهایت با اجرای فرآیند ریخته گری برای فلز آلومینیوم ما شاهد افزایش مقاومت این فلز در برابر عوامل فیزیکی مانند حرارت، فشار و ضربات فیزیکی خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره شرکت

این واحد صنعتی در سال 1381 تاسیس و تولید انواع آلیاژ های آلومینیوم را آغاز کرد . هدف اصلی از ایجاد این واحد ذیل به خودکفایی داخل علی الخصوص صنعت خودرو از لحاظ تامین آلیاژ های آلومینیوم و کمک به امر تولید و اشتغال زایی و نیز افزایش صادرات غیر نفتی در کشور بوده است.

ارتباط با ما

تمامی حقوق این وب سایت برای شرکت آلیاژساز اسپادانا محفوظ می باشد

طراحی و پیاده سازی شده توسط کلینیک سئو