03145836260

راه های ارتباطی

اصفهان شهرکت صنعتی دولت آباد

آدرس شرکت

  • English

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در چیست؟

دسته بندی

آخرین مقالات

ارتباط با ما

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه از بسیاری جهات با هم بر کسی پوشیده نیست. اما نمی توان شباهت های این دو را نیز در نظر نگرفت. فلز آلومینیوم و گالوانیزه دو عدد از فلزهای بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف هستند. دلیل اصلی کاربرد این فلز ها به سبب داشتن ویژگی ها و مشخصات فوق العاده آن ها است.

درست است که این دو فلز در بسیاری از جهات با هم شباهت داشته و می توانند به جای هم به کار روند. اما نمی توان از تفاوت های بزرگ این دو فلز باهم چشم پوشی کرد. در واقع این تفاوت ها باعث شده اند که هر کدام از این فلزات کاربردهای مختص به خودشان را داشته باشند. در این مقاله می خواهیم تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه از جهات مختلف بررسی کنیم.

با آلومینیوم و گالوانیزه بیشتر آشنا شوید

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه

قبل از آنکه به تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه بپردازیم، بهتر است مقداری با این دو فلز آشنا شویم. آلومینیوم دومین فلز پرکاربرد جهان و سومین عنصر جهان از لحاظ فراوانی است. این فلز به واسطه ویژگی هایی همچون استحکام بالا، وزن و چگالی کم، ظاهر زیبا و … در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. فلز آلومینیوم طول عمر بالایی داشته و در برابر عوامل محیطی مختلف از خود مقاومت نشان می دهد.

فلز گالوانیزه، فلزی است که با استفاده از یک لایه روی پوشیده شده است. در واقع به هر فلزی که عملیات گالوانیزاسیون روی آن انجام شده باشد، گالوانیزه می گویند. البته گالوانیزه بیشتر به ورق های آهنی و فولادی نسبت داده می شود. پوشش روی موجب افزایش مقاومت این فلزات در برابر رطوبت، مواد شیمیایی خورنده و … خواهد شد.

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در کاربرد آن ها در صنعت

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه ناشی از تفاوت این دو فلز در ویژگی ها و مشخصات آن ها است. فلز آلومینیوم بیشتر در صنایع هوافضا، مواد غذایی، پزشکی و دارویی، صنعت برق و الکتریک، بسته بندی و … کاربرد دارد. در حالی که کاربرد ورق های گالوانیزه بیشتر در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، ساختمان سازی، ماشین آلات سازی و … است. البته کاربرد این دو فلز در برخی از صنایع یکی می باشد. یعنی گاهی مواقع در یک صنعت ممکن است هم از فلز آلومینیوم و هم گالوانیزه بهره ببرند.

اختلاف وزن و چگالی

مهم ترین تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه

شاید بتوان گفت که مهم ترین تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در وزن و چگالی آن ها است. وزن آلومینیوم به میزان یک سوم فلز فولاد است. بنابراین در هر صنعتی که شرط اصلی وزن کم و سبک بودن باشد، آلومینیوم حرف اول را می زند. وزن کم این فلز باعث شده تا استفاده از آن در صنایعی همانند هواپیماسازی، کشتی سازی و خودروسازی بیشتر شود. فلز فولاد دارای وزن و چگالی بسیار بیشتری است. این ویژگی می تواند وزن وارد شده بر سازه را افزایش دهد.

تفاوت آن ها در میزان استحکام

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در میزان استحکام بر کسی پوشیده است. فلز گالوانیزه دارای استحکام و مقاومت بسیار بیشتری در برابر فشار و ضربات فیزیکی و مکانیکی می باشد. بنابراین در هر صنعتی که استحکام شرط اصلی است، فلز گالوانیزه در اولویت قرار دارد. البته جالب است بدانید که فلز آلومینیوم نسبت به وزن کم خود، دارای استحکام بسیار زیادی است. بنابراین نمی توان گفت که این فلز استحکام کمی دارد. اما اگر آلومینیوم را با گالوانیزه مقایسه کنیم، استحکام آن پایین تر خواهد بود.

خواص ضد باکتریایی آلومینیوم نسبت به گالوانیزه

از دیگر تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه می توان به خواص ضد باکتریایی فلز آلومینیوم اشاره کرد. این فلز دارای سطح بسیار صاف و بدون هیچ گونه منافذ و فرورفتگی است. همچنین این فلز در برابر مواد شیمیایی خورنده مقاومت خوبی دارد. بنابراین تمیز و استریل کردن آلومینیوم بسیار آسان است. در حالی که فلز گالوانیزه دارای سطح زبری است که آن را به نوعی غیر بهداشتی می کند. خواص ضدباکتریایی آلومینیوم موجب استفاده از آن در صنایع مواد غذایی، داروسازی، پزشکی و بسته بندی شده است.

قابلیت جوشکاری فلز آلومینیوم و گالوانیزه

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در جوش پذیری و قابلیت جوشکاری بسیار مهم است. زیرا جوشکاری در بسیاری از صنایع نقش کلیدی دارد. به صورت کلی جوش پذیری فلز آلومینیوم بسیار آسان تر و ایمن تر از گالوانیزه است. پوشش اکسید آلومینیوم، دمای ذوب پایین و رسانای قوی حرارتی باعث شده تا قابلیت جوشکاری آن بسیار بالا باشد. جوشکاری کردن گالوانیزه به احتیاط و رعایت نکات ایمنی فراوانی نیاز دارد. زیرا جوشکاری کردن آن عملیاتی بسیار حساس است.

تفاوت آن ها در میزان مقاومت در برابر عوامل محیطی

از دیگر تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه، میزان مقاومت آن ها در برابر عوامل محیطی مانند مواد خورنده و رطوبت است. آلومینیوم به صورت طبیعی دارای پوشش اکسیدی بوده که آن را در برابر عوامل مختلف محافظت می کند. این پوشش در صورت آسیب دیدن می تواند خود را ترمیم کند. اما پوشش گالوانیزه از جنس روی بوده و به صورت مصنوعی روی فلز اصلی و پایه ایجاد می شود. درنتیجه میزان مقاومت فلز آلومینیوم در برابر رطوبت و زنگ زدگی بیشتر از گالوانیزه است.

رسانای حرارتی و الکتریکی

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در رسانای الکتریکی و حرارتی بودن یکی دیگر از عمده تفاوت های این دو فلز می باشد. آلومینیوم به دلیل چگالی پایین تر، رسانای الکتریکی و حرارتی بسیار بهتری است. در واقع می تواند حرارت و الکتریک را در مدت زمان بسیار کمتری از خود عبور دهد. البته فلز گالوانیزه نیز رسانای خوبی برای این دو المان است. اما در مقایسه با فلز آلومینیوم حرفی برای گفتن نخواهد داشت. این ویژگی موجب کاربرد گسترده این فلز در صنعت برق شده است.

تفاوت ورق آلومینیوم و گالوانیزه در قیمت خرید

تفاوت ورق آلومینیوم و گالوانیزه در قیمت خرید

تفاوت آلومینیوم و گالوانیزه در ویژگی هایشان موجب تفاوت آن ها در قیمت خرید نیز شده است. ورق های آلومینیومی به صورت مستقیم از شمش آلومینیوم ساخته می شوند. اما قیمت ورق گالوانیزه به قیمت فلز پایه و فلز روی بستگی دارد. بنابراین نمی توان هزینه ثابتی را برای قیمت آن تعیین کرد. اما به صورت کلی ورق آلومینیوم قیمت بیشتری از ورق گالوانیزه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره شرکت

این واحد صنعتی در سال 1381 تاسیس و تولید انواع آلیاژ های آلومینیوم را آغاز کرد . هدف اصلی از ایجاد این واحد ذیل به خودکفایی داخل علی الخصوص صنعت خودرو از لحاظ تامین آلیاژ های آلومینیوم و کمک به امر تولید و اشتغال زایی و نیز افزایش صادرات غیر نفتی در کشور بوده است.

ارتباط با ما

تمامی حقوق این وب سایت برای شرکت آلیاژساز اسپادانا محفوظ می باشد

طراحی و پیاده سازی شده توسط کلینیک سئو